Filmimaa-logo_pos_trans

Selma Vilhunen: DISCO – 5th graders want their disco

SYNOPSIS:

5th graders want their disco. Their teacher wants them to behave themselves. What they need is to learn respect the others and keep their own thoughts to themselves. But it is impossible to keep quiet when there is so much to say. Or is it? The teacher tests them: How much do they really want the disco; their own music playing, their last walzes together?

Viidesluokkalaiset ovat lapsuuden ja murrosiän rajalla. Luokassa lauletaan silmät innosta loistaen niin Muumi-lauluja kuin viinanjuontiaiheisia räppibiisejäkin. Biologian tunnilla opetetaan ihmisen lisääntymistä, mutta ennen kaikkea koulussa opetellaan olemaan osa ryhmää. Jokaisella on luokassa oma paikkansa, ja jokaista tulee kohdella kunnioittavasti.

DIRECTOR'S WORD (in Finnish)

”Disco” on puhtaaseen seurantatyyliin toteutettu dokumentti, joka seuraa vantaalaisen Hevoshaan koulun viidennen luokan kevättä ja sitä, kuinka lapset valmistautuvat tulevaan diskoiltaan. Keskiössä on lasten erityinen elämänvaihe, jolloin he ovat yhtä aikaa lapsen ja nuoren maailmassa. Samalla tarkastellaan myös sitä, mitä asioita koulussa todella opitaan: yhdessä olemisen sääntöjä, itsen ja toisten kunnioittamista ja vastuun ottamista.

Hevoshaan lapset ovat vilkkaita, joskus liiankin omapäisiä, mutta he ovat myös sanavalmiita ja rohkeita, ja heitä kannustetaan ajattelemaan itsenäisesti ja ilmaisemaan mielipiteitään. Hyvän käytöksen periaatteita ja vastuullisuutta he oppivat koko ajan lisää. Hauskaa nämä lapset osaavat pitää luonnostaan. Sekin on taito, jota niin lasten kuin aikuistenkin kannattaa vaalia.

en_GBEN