Filmimaa-logo_pos_trans

Jenni Kivistö & Jussi Rastas: Colombia in My Arms

Voiko rauha voittaa sodan äärimmäisen jakautuneessa yhteiskunnassa?

52 vuoden sodan jälkeen taistelut ovat tauonneet. Kolumbian FARC-sissit ovat luovuttamassa aseensa pois. Rauhansopimus lupaa heille paluun tavallisiksi kansalaisiksi sekä parannuksia köyhien asemaan. Ernesto on yksi sisseistä. Juhlittu rauhansopimus heittää sekä Erneston että koko Kolumbian kaaokseen: kaikki ovat epäluuloisia ja peloissaan, ja yrittävät puolustaa asemiaan.

Ernesto taistelee poliittisen muutoksen puolesta, nyt aseenaan sanat. Vastakkaiset voimat kuitenkin nousevat: intohimoinen oikeistopoliitikko sekä vanhojen valloittajien perillinen haluavat pelastaa maan tuholta – FARCin rosvoilta. Jotkut lupaavat valtaan noustuaan repiä rauhansopimuksen palasiksi, ja vaalit lähestyvät. Samaan aikaan köyhät maanviljelijät jatkavat elämäänsä ja viljelevät ja tuottavat kokaiinia viidakon kätköissä.

Miten katkaista pitkään jatkunut epäluottamuksen ja väkivallan kierre? Mitä tapahtuu hauraalle rauhansopimukselle kun niin moni on tottunut ottamaan oikeuden omiin käsiinsä? Uskooko Ernesto ja uskovatko muut sissit yhä rauhaan kun asiat eivät menekään niin kuin heille on luvattu? Kuka tarttuu aseeseen ja palaa viidakkoon?

Colombia in My Arms näyttää epätasa-arvon, joka on konfliktin takana. Kolumbian lisäksi monessa muussa Latinalaisen Amerikan maassa kamppaillaan samojen ongelmien kanssa.

mielenterveys-yhdistys kaakkois-pennsylvania http://apteekkifi.com/viagra/ koko lääkäri extender arvostelua

Göteborg Film Festival: Dragon Award Best Nordic Documentary

”The Jury’s motivation:
This award is given for the curiosity of the directors in observing vastly different opposing groups, resulting in a polyphonic portrait of a country in which peace doesn’t seem welcome. The precise use of photography and editing submerges us in the differing realities presented and creates a stark contrast between the political sensibilities at play in the natural and urban environments, and the associated poverty and luxury. This film goes beyond being an intimate portrait of a country, and makes us reflect upon colonialism and post-colonialism, capitalism and anti-capitalism, and what keeps us going as humanity.”

fiFI
en_GBEN fiFI